Touw maken van boomvezels, kralen maken van barnsteen…Masamuda doet mee!

Zomaar een greep uit de prehistorische en middeleeuwse ambachtelijke activiteiten die te zien zijn op de Nationale Archeologiedagen van zaterdag 17 en zondag 18 juni…

Op de 17e is het ook nog eens Midden-Delflanddag en aan beide dagen doet Masamuda in de Broekpolder mee. Tijdens de Nationale Archeologiedagen zal Masamuda, in samenwerking met de archeologische werkgroep AWN-Helinium en het Archeologische Depot van de Gemeente Vlaardingen, laten zien wat archeologie zo leuk maakt. De erven zijn van 11-16 uur geopend op beide dagen, gratis.

Wat was ook alweer het verhaal van Masamuda en waar kunnen we het vinden?? En hoe zat het met dat Rottahuis? Voor wie zijn de archeologiedagen ? Ook voor kinderen? Kunnen zij daar iets doen? En waarom is archeologie belangrijk?

Jurrien Morree is archeoloog en is woensdag 31 mei een van de gasten bij het programma Vlaardingen Vandaag en dan zal hij bovenstaande vragen en andere beantwoorden. Als geen ander weet hij iedereen te boeien met zijn verhalen uit lang vervlogen tijden. Jurrien zal iedereen meenemen naar die tijden en uitleggen wat de betekenis van archeologische vondsten is.