Tentoonstelling Kadegezichten | Havengedichten

Een interactieve tentoonstelling voor jong en oud op het Stadsstrand in Vlaardingen.

De Vlaardingse culturele instellingen Museum Vlaardingen en KADE40 zijn een samenwerking aangegaan waarmee ze het Stadsstrand als buitenpodium gebruiken. De bezoeker wordt meegenomen in de gebiedshistorie aan de hand van gedichten van dichter Wessel Klootwijk en foto’s gemaakt door landschaps- en architectuurfotograaf Jeroen Musch.

Het industriële havengebied is een plek waar creativiteit schuilgaat op verrassende plekken en het havengebied herbergt veel verhalen. Als plek waar mensen elkaar ontmoeten en verhalen samenkomen wordt er op het Stadsstrand door middel van de tentoonstelling aandacht geven aan het bijzondere gebied.

In opdracht van Museum Vlaardingen legt Musch al meer dan tien jaar de transitie van de Vlaardingse rivieroevers vast. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water. Dichter Wessel Klootwijk maakte speciaal voor de tentoonstelling een viertal gedichten bij de foto’s. De gedichten zijn te lezen, maar vooral te beluisteren door middel van een QR-code. Laat je door zijn woorden en de beelden meenemen in de ruwe, veranderende omgeving.

Voor de kinderen is er bij de tentoonstelling een actief educatief programma ontwikkeld. In verschillende opdrachten interacteren zij met de foto’s en de gedichten. Door een QR-code te scannen, beland je in een Augmented Reality-speurtocht, waarbij je onderdelen van de foto’s moet opsporen. Daarnaast kun je ook zelf gedichten toevoegen aan de tentoonstelling door deze op te nemen in het DigiDichtboek, of je speurt je rot over het hele terrein in de Strandbingo.

De tentoonstelling Kadegezichten | Havengedichten is op 31 juli om 16.00 uur officieel geopend op het Stadsstrand en is tot einde van de zomer te zien, te beluisteren en te spelen.