Tentoonstelling Bassie en Adriaan wordt verlengd tot eind augustus

De tentoonstelling over Bassie en Adriaan in het Museum Vlaardingen wordt verlengd tot 29 augustus 2021. Directeur Léanne Selles vertelt in het programma Vlaardingen Vandaag dat door de sluiting vanwege corona te weinig mensen de tentoonstelling hebben gezien. “Het is logisch om dit besluit te nemen. We hebben nog zoveel plannen en we zijn te weinig open geweest”, aldus Selles.

De tentoonstelling gaat niet alleen over de clown en de acrobaat, maar ook over het leven van de broers Bas en Aad van Toor. Selles geeft aan dat het zonde zou zijn om half mei, de oorspronkelijke einddatum, te stoppen. “We hadden ingezet op de vakanties, maar de kerstvakantie waren we gesloten en zo als het er nu uitziet wordt het in de voorjaarsvakantie ook niks.”

Nieuwe plannen
Selles geeft verder aan dat er nieuwe activiteiten bedacht zijn, die door de omstandigheden nog niet gerealiseerd zijn. “We hebben een programma voor scholen bedacht en willen ook graag nog in de stad een activiteit uitvoeren.” Selles besluit het interview met de mededeling dat er een online pubquiz wordt georganiseerd. “Er is al een online quiz geweest wat een megasucces was. Wij gaan 20 februari om 19.00 uur een nieuwe versie maken, live te spelen via YouTube, die wat toegankelijker wordt voor iedereen.”

Beluister hier het hele gesprek met Léanne Selles in Vlaardingen Vandaag: