Teddy Ortanca brengt eerste single uit

Vlaardinger Teddy Ortanca mag dan pas 13 jaar zijn, hij heeft al in diverse musicals geschitterd, op het Nederlands Junior Songfestival gestaan en is stemacteur voor tv-programma’s. Vandaag volgde een nieuwe mijlpaal in zijn carrière. Het jonge talent bracht zijn eerste eigen single uit, genaamd Je bent niet alleen. De zomerse videoclip werd opgenomen op het Stadsstrand.

“Het gaat helemaal top!”, zegt Teddy Ortanca volmondig in ons radioprogramma Vlaardingen Vandaag. “Ik ben superblij met het nummer en de clip. Het precies wat ik ervan verwachtte!”

Junior Songfestival
Vorig jaar deed hij met de boyband T-SQUARE mee aan het Junior Songfestival in Nederland en behaalde daarmee de derde plaats. “Dat was supertof om te doen en de andere jongens waren hele chille gasten, maar ik kwam erachter dat ik liever in m’n eentje verder wilde gaan”, vertelt Teddy over zijn besluit tot een solocarrière.

Bekende songwriters
Hij bracht twee covers uit en werkte daarna met songwriters Willem Laseroms en Ricardo Burgrust. Beiden werken voor grote Nederlandse artiesten en hielpen zangtalent Teddy graag bij het schrijven van Je bent niet alleen.

“Ik wilde een heel vrolijk nummer”, vertelt Teddy. “Mijn afkomst is half-Surinaams en half-Turks, vandaar een tropische beat waar iedereen op kan meedansen.”

Vlaardings sausje
Een paar weken geleden werd de bijhorende videoclip op het Stadsstrand opgenomen. Een figurantenrol was weggelegd voor ijsboer Rick van der Windt van Winzo. Zo kreeg dit tropische nummer toch ook een Vlaardings sausje!