Taalentmaatjes gezocht

Sara vindt het geweldig om naar de dierentuin te gaan. Ze vraagt van alles over de dieren die daar wonen. Haar ouders weten niet alle antwoorden. In een boek vinden ze vast meer informatie, maar Sara vindt lezen moeilijk en haar ouders weten niet hoe ze haar kunnen helpen. Daarom zijn ze op zoek naar hulp. Ben jij degene die Sara gaat helpen? Vanuit het Taalenthuis worden Taalentmaatjes gezocht die blij worden van het helpen van kinderen. Heb jij een uurtje per week tijd?

Sara is een fictief voorbeeld van een kind dat moeite heeft met taal. In Vlaardingen wonen veel kinderen die lezen, praten en/of schrijven moeilijk vinden. De Bibliotheek de Plataan wil hen graag helpen, maar dat kan alleen met hulp van vrijwilligers. Als Taalentmaatje ga je wekelijks aan de slag met een kind van tussen de 8 en 12 jaar. Samen oefenen jullie met taal, dat kan bijvoorbeeld door spelletjes te spelen, samen te lezen of er op uit te gaan. Door te doen wat bij jullie past, maken jullie er samen een leuke en leerzame tijd van!

Voordat je als Taalentmaatje aan de slag gaat, krijg je een training over taal voor jeugd en jongeren. Daarnaast organiseert de Bibliotheek de Plataan regelmatig terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers leert kennen. Ben jij 15 jaar of ouder, is Nederlands voor jou geen probleem en vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Neem dan voor meer informatie contact op door te mailen naar taalenthuis@debibliotheekdeplataan.nl.