Het trotse team sleept prijs in de wacht: wat een energie in de Food Innovation Academy tijdens de 3-daagse Hackathon

Studenten en leerlingen trekken samen op voor Hackathon ‘Food & Duurzaamheid’

Het was een spannende wedloop tijdens de eerste Hackathon ‘Food & Duurzaamheid’ die op 1, 2 en 3 juni in de Food Innovation Academy (FIA) plaatsvond.

De driedaagse bracht een 50-tal jongeren samen om in sneltreinvaart actuele vraagstukken op te lossen. Bedrijven uit de regio brachten hiervoor cases in rondom het thema voeding en duurzaamheid. Leerlingen van diverse scholen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis gingen met elkaar de strijd aan. Tezamen met de mbo’ers van de voedingsopleidingen van Lentiz | LIFE College.

Omdat jongeren vanuit andere invalshoeken denken, brengt dit creatieve oplossingen met zich mee. Door deel te nemen aan de Hackathon, leren de jongeren om met innovatiekracht, ondernemend en oplossingsgericht te denken. Dat werd flink bewezen door de teams tijdens de Hackathon, de energie spatte eraf.

Winnaars team Yasemin Bal
De winnaars Thijs van der Hoek, Cindy Bosch en Roos van ’t Hoff van Lentiz | Reviuslyceum, Tom Vink van Mavo Vos, Suheda Ocalan en Hanne Zuidgeest van Lentiz | Groen van Prinstererlyceum en Lana Hogerhuis van Lentiz | MBO LIFE College sleepten de prijs in de wacht met de opdracht van project Bean me Up! De uitdaging was om veldbonen in een product voor jongeren te verwerken. De groep van coach Yasemin Bal maakte een prachtig product: een gezond tussendoortje van veldbonen, met de naam: Vifaba.

Meer informatie kunt u hier vinden: https://foodinnovationacademy.nl/3-daagse-hackathon-in-de-fia