Sporthal Groenoord wordt opnieuw vaccinatielocatie

De gemeente Schiedam richt Sporthal Groenoord opnieuw in als vaccinatielocatie. De verwachting is dat de GGD hier binnen enkele weken weer 7 dagen per week gaat vaccineren tegen COVID-19.

Sporthal Groenoord is eerder dit jaar heel geschikt gebleken als vaccinatielocatie. Daarom hebben de GGD en de gemeente Schiedam opnieuw gekozen voor deze succesvolle formule door sporthal Groenoord in te zetten om te vaccineren. De gemeente zorgt voor de inrichting van de hal, het locatiemanagement, de beveiliging en alle andere niet-medische zaken, zoals de inzet van verkeersregelaars en de bewegwijzering.

Sporten kan doorgaan

De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat gebruikers van de sporthallen Groenoord en Margriet, zoals handbalvereniging DWS, ook tijdens de vaccinatieperiode kunnen blijven sporten. Na overleg met exploitant Optisport bleek dat alle sportactiviteiten, zij het met enige aanpassingen, op een van de andere sportlocaties in Schiedam kunnen worden ondergebracht.

Bereikbaar

Sporthal Groenoord is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar, zowel met de fiets en de auto als met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeerruimte. Net als eerder wordt het tunneltje onder de A20 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Boosterprik

De sporthal wordt ingezet voor het geven van zowel de boosterprik als de eerste en tweede prik, maar alleen op afspraak. De uitnodiging voor de boosterprik wordt verstuurd via het RIVM en gaat weer van oud naar jong.