SOCOCO winnaar van de MVO-trofee 2022

SOCOCO is onlangs uitgeroepen tot de winnaar van de MVO-trofee 2022. De trofee is toegekend voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

“Deze ondernemer heeft in allerlei facetten van de bedrijfsvoering aandacht voor de maatschappij en de planeet”, aldus de vakjury. “We zien een voortdurende zoektocht naar mogelijkheden om meer impact te hebben. Als je bedenkt dat er maar drie medewerkers in dienst zijn, dan is de impact groot.”

SOCOCO wil graag impact hebben op elke schakel in de koffieketen, van verbouwers tot consumenten. Het streven is om elke dag opnieuw bewust de beste keuzes te maken voor milieu, mens en natuur.

Een belangrijke pijler is volgens eigenaar Perry van Gils het organiseren van ontwikkeltrajecten. “Mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, leiden we op in een Hospitality & Barista-traject. In twaalf weken krijgen zij training en doen zij praktijkervaring op in een van onze vijf koffiebars. Ze leren veel meer dan het bereiden van een lekker kopje koffie. Ze doen kennis op over voorraadbeheer, hygiëne, hospitality en gedragsvaardigheden. Het belangrijkste is dat ze verantwoordelijkheid leren nemen en sociale vaardigheden ontwikkelen. Ze leren de interactie met gasten aan te gaan, iemand aan te kijken en zich open te stellen. Doordat zij kennis opdoen, ontwikkelen zij meer zelfvertrouwen, leren ze te glimlachen, krijgen ze positieve reacties en stromen ze uiteindelijk duurzaam uit naar werk. Inmiddels hebben we al 35 mensen opgeleid, waarvan 65 procent een vast contract heeft gekregen in diverse sectoren.”

Voor meer informatie: https://www.sococo.coffee/