Sneeuwdek minder dan verwacht, maar plezier is er niet minder om

De voorspelde sneeuwval in Vlaardingen viel afgelopen zaterdag wat tegen. Het sneeuwdek van 3 tot 5 centimeter bleef uit, maar bij de Vlaardingse kinderen was het plezier er niet minder om.

Toen de sneeuwmetingen begonnen, halverwege de vorige eeuw, telde Nederland gemiddeld bijna zestig sneeuwdagen per jaar. Dit aantal was eind vorige eeuw teruggelopen tot gemiddeld veertig sneeuwdagen per jaar. De nieuwe norm, per 1 januari, staat op 29 sneeuwdagen per jaar. Dit komt doordat er in Nederland de afgelopen twintig jaar nauwelijks nog sneeuw is gevallen, grotendeels een gevolg van de opwarming van de aarde. Maar eindelijk viel er weer eens sneeuw.

Alhoewel de hoeveelheid tegenviel, leverde het leuke plaatjes op. Op veel verschillende plekken in Vlaardingen trokken ouders met kinderen de straat op om van de sneeuwval te genieten. Op de Maassluissedijk gleden de sleeën met dolgelukkige kinderen naar beneden, maar er waren ook enkele creatievelingen die gewoon een vuilniszak gebruikten.

Broekpolder
De Broekpolder transformeerde naar een Winter Wonderland. Veel wandelaars genoten optimaal van dit natuurschoon en hadden zich extra dik ingepakt. Dit was niet echt nodig voor de Schotse Hooglanders aangezien zij over een uitstekende dikke vacht beschikken.

Helaas was de pret van korte duur want in de nacht van zaterdag op zondag was er een dooiaanval en is de sneeuw alweer verdwenen.