Sinterklaas komt aan in Vlaardingen met stoomboot: ‘De brug stond vol met kinderen, fantastisch’

Gespannen maar enthousiast staan kinderen vol smart te wachten achter de ijzeren dranghakken. De regen en kou op de zaterdagmorgen worden natuurlijk getrotseerd om de intocht van Sinterklaas bij te wonen in Vlaardingen.

“Het is wel spannend, maar ieder jaar weer leuk”, vertelt één van de enthousiaste kinderen langs de kade. Wat ze graag van de Sint willen krijgen is een moeilijke vraag voor de meeste kinderen, toch heeft één van hen wel een idee: “Nieuwe rolschaatsen denk ik.”

Blijven bewegen

Dikke jassen en handschoenen zijn niet ongewoon tijdens de intocht, maar de kou overheerst niet. “Als je blijft bewegen is het goed te doen, lekker dansen en dan komt het goed.” Toch is één van de pieten het er niet helemaal mee eens, hij moet nog wennen aan het koude weer. “Het is hier veel te koud, ik wil gewoon terug naar Spanje.”

 Kleine cadeaus

“Het is zo ontzettend mooi, want ik zie alle ontzettend lieve kinderen weer en er zijn er zoveel gekomen”, vertelt Sinterklaas na net in Vlaardingen te zijn aangekomen. Voor dit jaar heeft de Goedheiligman ook een boodschap voor alle Vlaardingers. “Als wij het gezellig met elkaar hebben en dat alle kinderen blij zijn met kleine cadeaus, dan wordt dit het mooiste feest van het jaar.”