Foto: Burgemeester Heusdens ontvangt Sint en zijn Pieten in 1966 - Collectie Streekmuseum

Sint uit 1966 op de film in Vlaardingen

Binnenkort komt hij weer, de goedheiligman uit Spanje (eigenlijk de bisschop van Myra uit Lycië – Zuidwest-Turkije). Maar wie niet kan wachten, kan Sint komend weekend al zien op film.

In het Streekmuseum Jan Anderson draait men van fotograaf en cineast Jan Dulfer de film: “1966 Sinterklaas in Vlaardingen”. Net als nu, arriveerden Sint en zijn Pieten half november 1966 in de haven van Vlaardingen en werden zij verwelkomd op het stadhuis.

Heel Vlaardingen liep uit. Tv-uitzendingen bestonden toen nog niet. Bekende Vlaardingers Bassie (nu 87) en Adriaan (nu 80) vertoonden hun acrobatische kunsten als The Crocksons. Alweer 56 jaar geleden! Ook werd er door Sint en zijn Pieten een bezoek gebracht aan de kinderen in het Holy Ziekenhuis. Tevens ging de Sint te paard over de winkelboulevard van de Van Hogendorplaan.

Zaterdag 5 en zondag 6 november is deze film te zien in het Streekmuseum Jan Anderson van 14.00 – 16.00 uur, Kethelweg 50 in Vlaardingen. Het Streekmuseum Jan Anderson is geopend iedere zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en de eerste zondag in de maand. Gratis toegang.