Shunaira opent klopjacht op 15-jarige jongen en verhuist kort daarna na Bonaire

Op 7 maart 2021 is er een hoop commotie in de Prins Hendriksstraat. Een groepje mensen slaat daar een 15-jarige jongen en diens vader in elkaar. Het loopt daar totaal uit de hand. Zo ver zelfs dat de groep nepwapens trekt. Drie maanden daarna blijkt de vermoedelijke aanstichtster van de dubbele mishandeling plotsklaps verhuisd te zijn naar Bonaire.

Tijdens de geplande rechtszitting neem de advocaat van de verdachte direct het woord. Nadat er even gewacht werd op de 25-jarige Shunaira M. wordt besloten de zitting te laten beginnen. “Ik vind dat de zaak vandaag niet inhoudelijk kan worden behandeld. Het is niet zeker of zij de dagvaarding heeft gehad.” Het Openbaar Ministerie gaat daartegen in verweer. “De brief is naar het Openbaar Ministerie op Bonaire gestuurd en naar haar huisadres.”

‘We komen voor jou’

Want waar Shunaira M. van verdacht wordt is niet mis. Ze zou op snapchat op die bewuste 7 maart een soort klopjacht zijn begonnen op snapchat, zo stelt het Openbaar Ministerie. In haar openbare story stuurt ze “15 jarige jongen gezocht Vlaardingen Centrum.” En naar het slachtoffer stuurt ze “in Vlaardingen Centrum moet je achteromkijken” en “Ik weet wie jij bent, we komen voor jou”.

En later blijken dat geen loze dreigementen. Met enkele medeverdachten gaat ze naar het huis van het slachtoffer. Daar bonzen ze op de ramen en deuren. Ze sleuren de vader van de jongen het huis uit en slaan die in elkaar. Daarna komen er nepvuurwapens tevoorschijn.

De vader krijgt op straat een klap met een nepvuurwapen, en daar eindigt het conflict op straat. Drie maanden na de fikse vechtpartij op straat blijkt Shunaira M., plotseling naar Bonaire te zijn verhuisd.

‘Hard hoofd’

De rechtbank gaat uiteindelijk gedeeltelijk mee in de lezing van de verdediging. Ze achten dat Shunaira de dagvaarding heeft gehad, maar wel wat aan de late kant. De rechtbank stelt dan ook voor om de zaak in januari weer voor te brengen, met alle medeverdachten erbij. In de hoop dat Shunaira komt uitleggen waarom ze nou zo naarstig op zoek was naar de 15-jarige jongen. Al heeft de rechtbank Rotterdam daar een hard hoofd in. “We hebben wel sterke twijfels of de verdachte dan wel aanwezig is.