Seniorenmiddag met Rita Young: ‘Niet alleen zangeres, maar soms ook maatschappelijk werker’

De seniorenmiddag, gepresenteerd en geprogammeerd door Vlaardingse zangeres Rita Young en zanger Perry Zuidam, valt goed in de smaak bij de oudere Vlaardingers. Met muziek die ze lekker kunnen meezingen en de stoeltjes waar ze op kunnen zitten is de dag ‘Terug in de Tijd’ helemaal naar hun voorkeuren georganiseerd:“Dit hoort bij Vlaardingen.”

“Mensen doen zoveel moeite om hierheen te komen. Juist alleenstaanden, want die missen zoveel. Maar hier maakt het niet uit”, vertelt zangeres Rita Young. Voor het podium waar ze de dag op opent en de artiesten aankondigt zit een publiek op stoeltjes mee te zingen. Wie nog kan dansen danst de polonaise maar verreweg de meesten zijn blij met de zitplekken. En nog blijer zijn ze dat er een dag speciaal voor hen is georganiseerd. ‘Geweldig’, vindt een bezoeker het.

“Dit hoort bij Vlaardingen. Een dag Terug in de Tijd met Rita Young en het Zomerterras”, zo omschrijft een bezoeker, die er al elke editie komt, de festiviteiten. “Ik denk dat ze zich hier welkom voelen”, redeneert een bezoeker die met zijn bejaarde schoonouders naar het feest is gekomen. “Dat de mensen die zich eenzaam voelen hier misschien denken ‘ik ben niet de enige’. Ik denk dat ze daarom hier graag komen.”