Secretaris Thierry ’t Hart geeft een inkijkje in serviceclub Rotary Vlaardingen. Welke doelen komen voor steun in aanmerking?

Onlangs organiseerde deze serviceclub het Groot Vlaardings Kinderdictee, maar we kennen Rotary Vlaardingen ook van het Alleenstaandendiner, pubquizen voor het goede doel, de Santarun en ga zo maar door. Hoe wordt de keuze voor een doel bepaald?

Rotary wil de voortrekkers van verschillende breoepsgroepen, de zakenwereld en de overheden samenbrengen om humanitaire diensten te verlenen. Rotary zet zich in voor vrede, het bestrijden van analfabetisme, armoede en ziekten en wil hulp bieden om mensen toegang te geven tot schoon water en sanitaire voorzieningen. Ook het beschermen van onze planeet staat hoog in het vaandel. Hoe gaan de leden van de Rotary eigenlijk te werk? Welke lokale doelen worden gesteund en aan welke criteria moeten de doelen voldoen?

Rotary-Secretaris Thierry ’t Hart van ’t Hart Optiek is woensdag 12 oktober te gast in Vlaardingen vandaag en geeft de luisteraars een inkijkje.