Scoutinggroep Allart van Heemstede wil met petitie locatie veilig te stellen

Scoutinggroep Allart van Heemstede heeft samen met de hobbytuinen Hoevenronde een petitie in het leven geroepen om de locatie te behouden. Daarmee reageert de groep op plannen van het college die op de plek in Vlaardingen-Holy mogelijk woningen gaat bouwen.

,,Met de petitie willen we de aandacht trekken van raadsleden”, vertelt de voorzitter van de scoutinggroep Jasper Hoekstra in Vlaardingen Vandaag. De petitie loopt goed. In korte tijd werd de petitie al bijna 1200 keer ondertekend.

De locatie van de scoutinggroep is aangemerkt als B-locatie voor woningbouwplannen. Dat betekent dat er de komende jaren een onderzoek gestart zou kunnen worden waarbij woningbouw centraal staat. ,,We willen de komende jaren niet in onzekerheid zitten”, vertelt Hoekstra.

De plannen maken onderdeel uit van de ombuigingsvoorstellen in de begroting van het college van burgemeester en wethouders. Het plan is om de komende jaren fors meer woningen te bouwen in Vlaardingen en daarvoor zoekt het stadsbestuur geschikte locaties. ,,Ik ben gebeld door wethouder Somers die me voor de persconferentie op de hoogte heeft gesteld van deze plannen. Dat kwam toch als een verrassing.” Hoekstra benadrukt de waarde van de groene omgeving in Vlaardingen-Holy en de maatschappelijke functie die de scoutinggroep heeft.

De plannen worden half november besproken in de Vlaardingse gemeenteraad.

Foto: © Scoutinggroep Allart van Heemstede