v.l.n.r. José Bibián, Arno Tessers (organisator), Yke Takens, Ruud C. Visser, Jan van Gorkum en Eric van der Ende

Schiedamse scenarist wint met Britse korte film Vlaardings Filmfestival

De film ‘Prompt Date’ is de grote winnaar van het Vlaardings Filmfestival. Het festival voor films korter dan 10 minuten werd vrijdagavond voor de 11e keer gehouden in Vue Vlaardingen, de bioscoop aan het Veerplein. De prijs werd in ontvangst genomen door de Schiedamse scenarioschrijver van de film, Ruud C. Visser.

De Britse korte film maakte indruk op de jury, bestaande uit filmmaker Jan van Gorkum, theaterregisseur Eric van der Ende en Yke Takens, filmkenner en maker van de jaarlijkse filmquiz voorafgaand aan het festival. De jury roemde vooral het acteerwerk en het scenario van Visser.

Visser mag dus de prestigieuze haringhappende Oscar op de schoorsteenmantel zetten. Bij de uitreiking bleek de scenarist zeer verrast door de winst. “Ik ben een beetje overdonderd. Ik kwam hier eigenlijk alleen om de film eens op groot doek te zien, want dat had ik nog niet gedaan. En dan deze prijs. Prachtig.” Visser won de prestigieuze haringhappende Oscar.

De Britse film ‘Prompt Date’ gaat over een eerste date tussen twee jonge mensen die anders loopt dan vooraf gedacht. De film is geproduceerd vanuit ArtsEd, een school voor de podiumkunsten in Londen. Regisseur is Richard Graham, sinds enkele jaren actief als maker van korte films. De Engelsman speelde eerder als acteur in verschillende series en films en had onder andere een kleine rol in de kaskraker Titanic uit 1997.

Tweede winnaar

Ook in de categorie ‘short short’ was er een prijswinnaar. José Bibián won de prijs voor beste film korter dan één minuut voor ‘Geen Oorlog Meer’ over een jongen die de trauma’s vanuit het oorlogsgebied waar hij vandaan komt, nog niet verwerkt heeft.