Schiedamse regenboogvlag in top bij start Regenboogweekend

SCHIEDAM – Wethouder Duncan Ruseler heeft vandaag de Schiedamse regenboogvlag gehesen als aftrap van het Regenboogweekend. Dit jaar is de eigen lokale regenboogvlag voor het eerst in de stad te zien.

Schiedam is een van de ruim honderd gemeenten in Nederland waar elk jaar in het kader van Coming Out Day de vlag wordt gehesen. Met het hijsen van de regenboogvlag benadrukt Schiedam dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich sociaal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen. Het gaat erom dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt.

Naast de gemeente Schiedam hijsen ook andere organisaties dit weekend de lokale regenboogvlag. De vlag is ook te zien bij Seniorenwelzijn, Museummolen De Walvisch, Grote- of Sint Janskerk, Soos Blauwhuis, Ilex College, Molen De Vrijheid, Scouting Tono-groep, DrieMaasStede – Argos Zorggroep, De Buurtvrouw.

Regenboogweekend

Het Regenboogweekend wordt georganiseerd door LHBTI Schiedam met diverse partners uit de stad en vindt plaats van vrijdag 8 tot en met maandag 11 oktober. Tijdens het Regenboogweekend worden verschillende activiteiten georganiseerd in de stad. Het Regenboogweekend wordt afgesloten op maandag 11 oktober (Coming Out Dag) met de uitreiking van de landelijke Jillis Bruggeman Penningen en regionale Opstekers. De Schiedamse regenboogvlag blijft het gehele weekend wapperen voor het Stadskantoor. Meer informatie over het Regenboogweekend en aanmelden voor activiteiten kan op LHBTISchiedam.nl/regenboogweekend.

Regenbooggemeenten

Regenbooggemeenten zijn gemeenten die een samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn aangegaan om de sociale veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’ers) te bevorderen. Schiedam is sinds 2012 officieel Regenboogstad.