Schiedammers kom in beweging!

SCHIEDAM – Tijdens corona zijn veel Schiedammers minder gaan bewegen. We konden niet meer naar de sportverenigingen, fitness of het zwembad. Zelfs het fietstochtje naar het werk werd voor velen een korte wandeling naar het thuisbureau. Hoog tijd om weer in beweging te komen! Projecten die zich daarvoor inzetten kunnen nu een aanvraag indienen voor extra financiële steun van de gemeente.

Voor 2021 heeft de gemeente Schiedam extra geld ontvangen van het Rijk om een nieuwe impuls te geven aan het lokaal sportakkoord, zodat Schiedammers na de coronaperiode weer enthousiast worden om in beweging te komen. In totaal is € 40.000 beschikbaar.

Wil jouw organisatie dit jaar een activiteit organiseren om mensen weer aan het sporten te krijgen? Om nieuwe leden te trekken? Of misschien wel een gezelligheidstoernooi organiseren om te vieren dat samen sporten en bewegen weer mogelijk is? De gemeente Schiedam steunt je idee graag.

Iedere organisatie (rechtspersoon) kan een subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld kosten voor materiaal, organisatie of personeel. Je activiteit moet voor eind 2021 gestart zijn. Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen is € 10.000. Doe je aanvraag voor 20 september via het formulier op de website. Kijk voor meer informatie op schiedam.nl/subsidies en dien je aanvraag in.