Sanering en herinrichting deel Broekpolder

Bewonersbijeenkomst op 21 februari.

Na het Klauterwoud, de Ruigte en diverse kleinere projecten, gaat het project van start voor de sanering en herinrichting van het gedeelte van de Broekpolder waar het hondenlosloopgebied en Masamuda te vinden zijn. Wie meer wil weten over het project en inbreng wil geven voor de nieuwe inrichting, kan zich aanmelden voor de bewonersbijeenkomst op dinsdagavond 21 februari.

De bezoekers van de bewonersavond krijgen eerst een presentatie over het project. Het is een ingrijpend project omdat een meter grond in het gebied aangebracht gaat worden bij de sanering en herinrichting. Dit gebeurt in fases: telkens zal een deel van het gebied gesaneerd en opnieuw ingericht worden, voordat het volgende deel aan de beurt is. Er moet voor de sanering veel grond naar het gebied aangevoerd worden en een groot deel van de huidige begroeiing zal niet kunnen blijven staan. Het doel van het project is om de vervuiling zo af te dekken dat het geen ecologisch risico meer vormt en gelijktijdig het gebied een inrichting te geven die meer aansluit op de natuurlijke inrichting van de Ruigte. 

Voordat de ontwerpers het schetsontwerp uitwerken in een voorlopig ontwerp, kunnen bewoners aangeven wat zij belangrijk vinden voor de nieuwe inrichting van het gebied. Dit kan tijdens de bewonersbijeenkomst, maar ook tijdens een van de wandelingen die de Federatie Broekpolder de komende tijd gaat organiseren samen met de partners in het gebied. Vanaf half februari komt er ook een mogelijkheid om inbreng te leveren via www.vlaardingen.nl/broekpolder.

Wie de bewonersbijeenkomst bij wil wonen, kan zich hiervoor aanmelden via www.vlaardingen.nl/broekpolder. Als er meer belangstelling dan plek is, volgt er woensdag 22 februari nog een tweede bijeenkomst.

Bron en volledige bericht: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Sanering_en_herinrichting_deel_Broekpolder:vLtgHI96TNan086_Q0SWfw