Foto: Mirjam van Raamsdonk

Roparunradio volgt de 30e Roparun op de voet

De Roparun viert dit jaar een jubileum: op zaterdag 2 oktober start de 30e Roparun. De non-stop estafetteloop vindt normaal tijdens Pinksteren plaats vanuit Parijs en Hamburg en eindigt in Rotterdam maar vanwege de coronabeperkingen start en eindigt het evenement dit keer in Landgraaf, Limburg. Thuisblijvers in de regio hoeven niets te missen, want Roparunradio is er ook dit jaar van begin tot eind bij.

De uitzendingen starten op zaterdag 2 oktober om 07.00 uur en eindigen op zondag 3 oktober om 19.00 uur en komen live vanuit Het Kruispunt in Barendrecht. De Roparunradio-uitzendingen worden afgetrapt door de Rotterdamse locoburgemeester Vincent Karremans.

Op het start- en finishterrein in Landgraaf staat een camper, met ingebouwde radiostudio, van waaruit de Roparunradio-verslaggevers verslag doen en deelnemers en vrijwilligers interviewen. Onderweg, op de route, gaan verslaggevers op motoren mee om de ontwikkelingen van de teams op de voet te volgen. In de studio in Barendrecht komen relevante gasten langs en blikken de presentatoren terug op de geschiedenis van de Roparun.

‘’We zijn heel blij dat we weer mogen. Vorig jaar hebben we vanwege de coronacrisis niets kunnen doen, maar een team van circa 30 vrijwilligers staat te popelen om dit jaar weer de Roparun te mogen verslaan’’, vertelt presentator Ton van der Heiden. ‘’De luisteraars hoeven zich een heel weekend lang niet te vervelen. Gewoon de ouderwetse radio aan en meegenieten van de sfeer langs de route. We hebben echt heel veel leuks in petto.’’

De radio-uitzendingen zijn wereldwijd te beluisteren via www.roparunradio.nl, in heel Nederland via DAB+ en via de FM in Barendrecht en omgeving: Exxact Barendrecht – 106.4 FM, Vlaardingen en Schiedam: Omroep Vlaardingen – 107.8 FM en in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik Ido Ambacht via ATOS Radio – 106.1 FM.