Foto: rijnmondveilig.nl

Mogelijk gevaarlijke stoffen in Vlaardingen-West door brand Botlek, advies om geen eigen groente, fruit en eieren te eten

Hulpdiensten roepen aan Vlaardingers op om ramen en deuren te sluiten. Dat komt door een brand bij het afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rozenburg. Hoewel de rook van de brand steeds minder wordt kan er nog steeds stank- en rookoverlast ervaren worden in Vlaardingen.

De brand brak donderdag uit in een loods gevuld met huisvuil. In de middag wist de brandweer het vuur onder controle te krijgen, maar later in de avond laaide het vuur toch weer op. Een woordvoerder vertelt aan Rijnmond dat het lastig is om bij de brand te komen. De brandweer heeft blusrobots ingezet, die moeten voorkomen dat de brand overslaat naar andere objecten op het terrein.

Rijnmondveilig.nl geeft aan dat Vlaardingers bij rook- en stankoverlast ramen en deuren moeten sluiten, daarnaast is het ook belangrijk om ventilatie uit te zetten.

Update 14:06. Op X meldt rijnmondveilig.nl dat er metingen worden gedaan naar gevaarlijke stoffen. Het advies is om geen groente, fruit en eieren van eigen land te eten in het gebied op onderstaande kaart staat. In Vlaardingen gaat het om het hele gebied ten westen van de Marathonweg.

Foto: rijnmondveilig.nl