Rondleiding in Voedselbos Vlaardingen op zondag 30 april

Een goed bewaard geheim, dat is het voedselbos aan de rand van de Westwijk van Vlaardingen voor veel mensen uit Vlaardingen en omstreken. De stichting Voedselbos Vlaardingen startte in 2015 met de aanplant van het voedselbos. Daarmee is het een van de pioniersprojecten in Nederland. Wekelijks werkt een groep vrijwilligers aan het beheer en worden er schoolgroepen ontvangen voor natuurlessen.

Een voedselbos is een vorm van permanente agricultuur. In plaats van het bewerken van de bodem en telkens weer opnieuw telen van eenjarige soorten, worden in een voedselbos meerjarige soorten aangeplant die ieder jaar meer oogst geven. Staan er in een boomgaard meestal alleen appels, peren of andere fruitsoorten, in een voedselbos zijn naast fruit ook notenbomen, bessen, eetbare kruiden en paddenstoelen te vinden. En soorten die voor Nederland minder bekend zijn, zoals bomen waarvan het blad te gebruiken is.

Voor wie meer wil weten over het hoe en waarom van zo’n voedselbos organiseert de stichting regelmatig rondleidingen. Op zondag 30 april is er weer een mogelijkheid om met een vrijwillige gids een wandeling door het voedselbos te maken. Dit gaat op basis van waardebepaling achteraf; na afloop doneer je een bedrag dat uiteraard ten goede komt aan het voedselbos. Aanvangstijd is 15.00 uur en vooraf aanmelden is verplicht vanwege en beperkt aantal deelnemers. Stuur een email naar info@voedselbosvlaardingen.nl om aan te melden.