Rock Around the Avondklok positief ontvangen

De online festival/kroegentocht Rock Around the Avondklok heeft een succesvolle eerste editie beleefd. De kijkers en de artiesten maakten unaniem kenbaar dat zij na lange tijd eindelijk weer eens een leuke avond hebben beleefd.

De lengte van de coronacrisis en de invoering van de avondklok hebben veel inwoners van Vlaardingen doen verlangen naar een stuk entertainment. Dit werd afgelopen donderdagavond ingevuld door een online kroegentocht waar ongeveer 200 deelnemers hadden ingeschreven op een betaalde stream. In tien verschillende Vlaardingse horecagelegenheden waren lokale artiesten te bewonderen. Tijdens de livestream werden de optredens afgewisseld door interviews met kroegtijgers, horecabazen en andere betrokkenen en kon men een interactieve quiz spelen, gepresenteerd door Tjerk van der Ende. Bovendien was er de gelegenheid in de livestream naar meer opgenomen songs van de artiesten te kijken.

Achtergrond
Het event is bedoeld als een steuntje in de rug voor hen die door de coronacrisis veel werk in rook zagen opgaan: de Vlaardingse horeca, professionele muzikanten en technici.

In het programma Vlaardingen Vandaag kwamen verschillende sprekers aan het woord: Sophieke Thurmer namens de organisatie, Merel Schutten als echte Vlaardingse kroegtijger en uitvoerend artiest Wim Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Iedereen was razend enthousiast en een herhaling is zeker niet ongewenst.

Luister hier het hele gesprek over Rock Around the Avondklok in Vlaardingen Vandaag: