Robert Jan Stips, stuwende kracht achter Supersister en schrijver Fred Baggen in Toon´s Music Box

Supersister maakte in de vroege jaren zeventig progressieve rock. 

Een Haagse symfonische band, in 1968 als Sweet O.K. Supersister opgericht door de middelbare scholieren Robert Jan Stips, Sacha van Geest, Marco Vrolijk en Ron van Eck. Geïnspireerd door Soft Machine en Frank Zappa, maakt de band jazzy progressieve songs. In 2000 maakt Supersister een comeback in Los Angeles, waar mensen uit de hele wereld op afkomen.

Grote hits waren onder andere “She was naked”, “Radio” en natuurlijk het vaak in Toon’s Music Box gedraaide “Bagoas”. Fred Baggen schreef een lijvige biografie van de groep waarvan zanger en toetsenist Robert Jan Stips nog altijd actief is in de muziek. De prettig lezende biografie telt maar liefst 968 pagina´s en is een ware must voor iedere muziekliefhebber. 

In Toon’s Music Box waren onlangs in de studio aanwezig de auteur van het boek en de stuwende kracht achter de formatie Supersister, Robert Jan Stips (ex Golden Earring, Sweet D’Buster en the Nits). Een bijzonder memorabele uitzending met medewerking van Jacques Nachtegaal en Ramune van Moorsel (fotografie). De uitzending kan worden teruggeluisterd via de volgende links: https://omroepvlaardingen.nl/wp-content/themes/colormag-pro/gemist-popup/2022/05/28/play/18/
en https://omroepvlaardingen.nl/wp-content/themes/colormag-pro/gemist-popup/2022/05/28/play/19/

Op korte termijn krijgt deze uitzending een vervolg! Namelijk in een komende aflevering van JacquesFoyer!