Ripdeal mogelijk motief voor dodelijke schietpartij in de Westwijk

De Telegraaf meldt dat bronnen uit het criminele circuit een ripdeal als mogelijke aanleiding zien voor de dodelijke schietpartij van 3 juli. De krant brengt de moord in verband met Curaçaose bende No Limit Soldiers. Het slachtoffer van de schietpartij zou een link hebben met die bende.

Op maandagavond zien omstanders, waaronder kinderen hoe op de parkeerplaats op de hoek van de Johannes van Bijnenstraat en de Samuel Esmeijerstraat een dodelijke schietpartij plaatsvindt. Hoewel omstanders en dienstverleners het slachtoffer trachtten te reanimeren is het tevergeefs. Diezelfde avond arresteert Politie Eenheid Rijnmond een 17-jarige verdachte. Nog geen week later pakken zij nog een 24-jarige verdachte op.

Curaçaose bende

Het slachtoffer, de 30-jarige Vlaardinger Farchentley Wawoe, zou een neef zijn van bende kopstuk Nuto Wawoe. Die zit vast in de Dominicaanse Republiek, stelt de krant. Hij wordt door Curaçao beschuldigd van onder andere meerdere liquidaties en drugshandel.

De Vlaardingse Wawoe zou kort geleden een grote hoeveelheid drugs hebben gestolen. Hij werd daarom bedreigd op een filmpje dat in het criminele circuit werd verspreid. Een foto waarop hij te zien is werd in beeld gebracht met een geldbeloning voor wie informatie over hem had.

Wawoe is, volgens de krant, al veroordeeld voor betrokkenheid bij een afpersingszaak met als slachtoffer Najim N., voetbaltrainer bij VFC. Een zaak waarin hij verdacht wordt van diefstal met geweld en een andere zaak over het vervoeren of handelen van drugs liepen nog. Hij zou in augustus voor de rechter verschijnen in Limburg.