RET stopt aantal maanden met buslijn 126 vanwege personeelstekort

Bus 126 zal in ieder geval de komende maanden niet meer rijden. Vervoerder RET heeft besloten de buslijn te schrappen vanwege een tekort aan personeel. De bus rijdt nog tot en met 20 augustus tussen Maassluis West en Schiedam Centrum.

“We hebben niet voldoende mensen om alle diensten te bezetten. Daar balen we van”, laat Rolf Harbers, woordvoerder van de RET weten. “Óf je gaat door en je laat onregelmatig ritten uitvallen, óf je gaat naar een lager niveau in je dienstregeling. We kiezen voor het laatste om duidelijkheid te geven aan de reiziger.”

Bus 126 rijdt vanaf Maassluis West over de A20 naar Vlaardingen. Via de Westlandseweg komt de bus over het Liesveldviaduct en station Vlaardingen Oost richting Vijfsluizen. In Schiedam rijdt de bus over de Burgemeester van Haarenlaan via de Koemarkt en Broersvest richting Station Schiedam Centrum.

Op de vraag waarom juist lijn 126 geschrapt wordt, heeft de RET een duidelijk antwoord: de lijn wordt niet veel gebruikt en er zijn alternatieven voor reizigers. De RET raadt reizigers aan om vooral van de metrolijnen gebruik te maken en via de stations door te reizen naar de bestemmingen in de stad.

Acht haltes buiten gebruik

Opvallend is wel dat het schrappen van de buslijn ervoor zorgt dat acht bushaltes in Vlaardingen en Schiedam niet meer gebruikt gaan worden. In Vlaardingen gaat het om de haltes Floreslaan, Westlandseweg, Van der Driftstraat en de Mr. L.A. Kesperweg. Ook de busbaan tussen Vlaardingen Oost en Vijfsluizen zal de komende maanden geen lijnbus zien.

Bus 126 was ook de laatste lijnbus die stopte bij metrostation Vijfsluizen. Naast deze bushalte worden ook de Schiedamse haltes Vlaardingerdijk, Burgemeester van Haarenlaan en Rubensplein niet meer gebruikt.

De RET benadrukt dat de bus tijdelijk verdwijnt. “De bus keert sowieso terug”, stelt Harbers. “Er wordt niet geschrapt.”

In het rood de bushaltes in Vlaardingen/Schiedam die buiten gebruik zijn met het schrappen van lijn 126, bron: Google

Dit verhaal is in samenwerking met onze vaste partner SCHIE.