Repair Café 15 april in De Windwijzer

Een Repair Café is een plek waar kapotte spulletjes of andere zaken waar iets mis mee is, gerepareerd worden. Zo zijn ze weer bruikbaar en hoeven ze niet te worden weggegooid. Inmiddels zijn er in Nederland een kleine twintig Repair Cafés. Het Repair Café in De Windwijzer is open op elke derde zaterdag van de maand tussen 9.30 – 12.00 uur.

De bijeenkomsten in het Repair Café zijn gratis toegankelijk. Bezoekers nemen zelf de spullen mee die gerepareerd moeten worden, waarna kundige vrijwilligers met vakkennis ermee aan de slag gaan. Er is gereedschap en materiaal om diverse reparaties uit te voeren. Denk hierbij aan kleding, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, etc.

Het doel is om zoveel mogelijk samen met de bezoekers voorwerpen weer in orde te krijgen. Jaarlijks wordt in Nederland veel weggegooid. Dat is zonde, helemaal als je bedenkt dat mensen die de kennis bezitten om de benodigde reparaties uit te voeren, soms ongewild langs de kant staan. In Het Repair Café wordt ernaar gestreefd om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving, maar boven alles wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk en vaak heel makkelijk is. Kom het ook eens proberen!