Renovatie Oranjebrug in Schiedam gaat beginnen

Als je “binnendoor” naar Rotterdam wilt reizen, dan is het goed om te weten dat de Oranjebrug in Schiedam binnenkort op de schop gaat.

Woensdag 2 november start de renovatie van de Oranjebrug. De werkzaamheden duren tot half april 2023. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden grotendeels gebruik blijven maken van de brug die de Oranjestraat verbindt met de Nieuwe Haven.

Om de hinder te beperken, wijkt de aannemer uit naar een aantal avonden en nachten om het bouwterrein in te richten. De eerste nachtelijke werkzaamheden vinden plaats op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 november, steeds van 19.00 uur tot de volgende ochtend 06.30 uur. De brug is dan afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt tijdelijk omgeleid via de borden op locatie. Hierna vinden er tot 9 januari 2023 geen verkeersafsluitingen plaats.

Voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van het voetpad aan de overzijde van het brugwachtershuisje. Aan de kant van het brugwachtershuisje vervalt het voetpad tijdelijk. Woningen en bedrijven in de omgeving blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden aan de brug.