Raymond van Haren stapt over naar ONS.Vlaardingen

Gemeenteraadslid Raymond van Haren is overgestapt naar ONS.Vlaardingen. De fractie breidt daarmee het aantal zetels in de gemeenteraad uit van 4 naar 5.

Raymond van Haren stapte in december uit de fractie van VV2000/Leefbaar Vlaardingen om alleen verder te gaan. Hij kreeg niet de ruimte van zijn partij om zijn activiteiten voor de landelijke partij Code Oranje uit te voeren. Na drie maanden actief te zijn geweest als Fractie Van Haren sluit hij zich nu aan bij ONS.Vlaardingen van partijleider Frans Hoogendijk.

“De raad is al genoeg versplinterd en dus kwam ik al snel tot de conclusie dat ik niet de 15e partij in de raad wilde zijn”, vertelt Van Haren. “Ik zocht een echte lokale partij dat openheid en transparantie hoog in het vaandel heeft staan, waar de burger nadrukkelijk centraal staat en waar ik mij vrij kan inzetten voor Code Oranje. ONS.Vlaardingen is in mijn optiek de meest logische keuze.”

Van Haren staat op de kieslijst voor Code Oranje, net als zijn nieuwe lokale partijgenoot Josette Hogewoning. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde ONS.Vlaardingen 6 zetels. Tim Thiel en Ron Boers werden in november 2018 uit de partij gezet en begonnen de Fractie Boers. Met de komst van Van Haren is ONS.Vlaardingen ook qua zetelaantal (5 zetels) de absoluut grootste partij in Vlaardingen.