Rapper Michaël Gabriël (28) overleden

De jonge Vlaardingse rapper Michaël Gabriël is overleden. Chesron Sminia, met wie hij het duo ‘De Rechtstaat’ vormde, laat weten dat de hiphop-artiest zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Michaël Gabriël (artiestennaam van Michaël Stoop) is 28 jaar geworden.

Michaël Gabriël werd in 1992 geboren in Maasbracht, maar woonde al geruime tijd in Vlaardingen. Afgelopen maart bracht hij zijn debuut-EP uit. ‘Het Zit Wel Snor’ werd goed ontvangen en Michaël Gabriël maakte kans bij de Grote Prijs van Rotterdam. In april was hij de eerste artiest die in de Kroepoekfabriek optrad na het verruimen van de coronamaatregelen in de ‘Testen voor toegang’-concerten. Daar trad hij op met onder meer DWO, met wie hij ook een aantal nummers uitbracht.

De rapper, zanger en beatboxer was daarnaast het brein achter het duo De Rechtstaat. Hij bundelde de krachten met soulmate Chesron en besloot Nederlandse jongeren te gaan bereiken met het woord van God. De Rechtstaat werd al snel een begrip in (jong-)christelijk Nederland.

In een verklaring op de Facebookpagina vertelt Chesron Sminia: “Als je bij een optreden van ons bent geweest weet je dat het altijd vol energie zat. Positieve woorden, beats, melodieën en vooral feest. Het doet mij daarom extra pijn om te weten dat juist Michaël dit feest van binnen de laatste tijd niet kon voelen. Ik ben zo trots op wat hij heeft bereikt, zijn harde werken en passie. Ik weet dat onze muziek veel impact heeft gemaakt in Nederland en ik wil daarom iedereen bedanken die ons door de jaren heen gesupport heeft.”

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.