Raadslid Alke van Marsbergen (44) had corona en lag weken in het ziekenhuis: ‘Mensen, het is geen nepziekte’

Gemeenteraadslid Alke van Marsbergen (44, Fractie Kerkhof) heeft een aantal weken in het ziekenhuis gelegen, nadat hij besmet raakte met het coronavirus. Bij Vlaardingen Vandaag vertelde hij over de tijd dat hij ziek was en waarschuwt hij nadrukkelijk. “Dit virus waait niet zomaar over.”

Sinds een kleine twee weken is Alke van Marsbergen weer uit het ziekenhuis, maar nog altijd is hij niet fit. Een aantal weken geleden liep hij corona op. Zijn vrouw werkt in de ouderenzorg. Zij liep het virus op bij een gezin, dat niet direct had gemeld dat een gezinslid besmet was. Via zijn vrouw kreeg ook Alke corona.

Zes keer getest

“Ik ben zes keer getest, omdat ik in de gezondheidszorg werk. Zes dagen voor mijn positieve testuitslag testte ik nog negatief.” Het toont volgens het raadslid aan hoe onvoorspelbaar het virus is. “Je ziet het niet bij iedereen. En niet iedereen wordt even ziek”, vertelt Alke.

Hij vervolgt: “Je moet het zien als een zak M&M’s. Van één ga je dood, van drie word je heel ziek én van drie andere word je een beetje ziek. Van de rest merk je niets. Ben je bereid om dan een M&M te nemen?”

Vooral de koorts was een groot probleem bij Alke. Na een kleine week in het ziekenhuis werd het raadslid van de beademing gehaald en mocht hij naar huis. Enkele dagen later moest hij echter weer terug. “Ik werd helemaal rillerig. De zuster heeft een nacht lang koude washandjes op mijn gezicht gehouden. Maar de koorts ging niet weg.”

‘Probeer het te voorkomen’

In de uitzending riep Alke mensen op om het virus serieus te nemen. “Je zal je echt aan de regels moeten houden. Probeer het te voorkomen. Misschien behoor je tot de gelukkigen, die weinig tot geen klachten hebben, maar voor hetzelfde geld beland je ook in het ziekenhuis.”

Voorlopig moet Alke nog rust houden, voordat hij weer een beetje mag fietsen of hardlopen. Intussen blijft hij mensen waarschuwen voor de gevaren. “Mensen, het is echt. Het is geen nepziekte.”