Raad praat over woonkrapte: wachttijd voor sociale huurwoning in jaar tijd 6 maanden langer

De wachttijd voor een sociale huurwoning in Vlaardingen is in slechts één jaar tijd opgelopen van 42 maanden naar 48 maanden. Dat vertelt Marieke Kolsteeg, directeur van Waterweg Wonen in een commissievergadering van de Vlaardingse gemeenteraad gisteravond.

Op de agenda van de raad staat het thema wonen en in het bijzonder de krapte op de woningmarkt. Volgens Waterweg Wonen wordt er om meer sociale huurwoningen gevraagd, terwijl het idee de afgelopen jaren was om sociale huurwoningen te slopen en te vervangen voor middeldure en dure woningen.

Mark van de Velde van de andere woningcorporatie, Woningstichting Samenwerking, stelt dat niet te ontkennen valt dat in alle segmenten van de woningmarkt krapte is. Zijn advies: “Stabiliseer de voorraad en ga vooral veel woningen bijbouwen.”

De bespreking van het thema gaat samen met de lancering van een woonvisie, die voor de komende negen jaar het beleid wat betreft woningbouw moet verwoorden. De conceptversie is gereed. Naar verwachting beslist de gemeenteraad begin maart of zij instemt met de woningbouwplannen van het college van de gemeente Vlaardingen.