Projectontwikkelaar wil dat gemeenteraad niet besluit over woningen Zuidbuurt

De ontwikkelaar van het project aan de Zuidbuurt wil dat de Vlaardingse gemeenteraad aanstaande donderdag de bestemmingsplanwijziging voor zijn locatie niet bespreekt. Dat laat de ontwikkelaar, Rademaker Vastgoed & Ontwikkeling, weten in een brief.

De ontwikkelaar wil op de plek van een agrarisch bedrijf aan de Zuidbuurt 75b-77 acht woningen realiseren onder de noemer ‘Erf van Zuiden’. De vervallen boerderijpanden moeten tegen de vlakte, waarna woningen in dezelfde stijl terugkeren. Om dat te kunnen doen, moet de gemeente Vlaardingen het bestemmingsplan voor die plek wijzigen naar een woonfunctie.

In de brief roept de ontwikkelaar de Vlaardingse gemeenteraad op om donderdag, tijdens de raadsvergadering, nog niet over de bestemmingsplanwijziging te beslissen. De plannen stuiten verschillende partijen tegen de borst. De Midden-Delfland Vereniging liet al weten fel tegen de plannen te zijn.

De provincie Zuid-Holland liet eerder al weten niet blij te zijn met de plannen. Het bestaande karakter van het gebied wordt mogelijk aangetast, vindt de provincie. Rademaker Vastgoed & Ontwikkeling laat in de brief weten overleg te voeren met de provincie. “We hebben geprobeerd om de bezwaren tegen het plan om te buigen naar een plan waar de provincie wel mee in kan stemmen. Hier is tijd voor nodig.”

Rademaker laat weten dat de verwachting is dat de provincie een afwijzing zal indienen, mocht de gemeenteraad instemmen met de wijzigingen in het bestemmingsplan. Gevolg daarvan is dat het hele project geen doorgang kan vinden. “Dit zouden we erg zonde vinden van alle tijd en energie die de gemeente, provincie en alle overige betrokken partijen er in hebben gestoken”, laat Rademaker weten.

Luister hier waarom de Midden-Delfland Vereniging fel tegen de plannen is: