Programmadirecteur Westwijk vertrekt

Hamit Karakus vertrekt per 1 september 2023 als programmadirecteur van de Vlaardingse Westwijk. Karakus wordt hoofdcommissaris bij de Nationale Politie, waar hij zich gaat ontfermen over de Eenheid Noord-Holland. Karakus is één van de drijvende krachten achter ‘Wij de Westwijk’.

Karakus was sinds 1 april 2022 programmadirecteur in de Westwijk. De Westwijk wordt op verschillende gebieden aangepakt om de wijk van de negatieve lijstjes af te krijgen. Die aanpak is in januari 2022 gestart, in juli van dat jaar trad de Westwijk toe tot het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. De presentatie van het plan van ‘Wij de Westwijk’ is op 5 juli. Daar zal Karakus samen met burgemeester Bert Wijbenga het plan presenteren. Ook zal minister Hugo de Jonge op die dag een bezoek brengen aan de Westwijk.

Energie in de wijk

Burgemeester Wijbenga is Karakus erg dankbaar. “In korte tijd is er in de Westwijk een energie ontstaan. Dankzij de kennis en ervaring is er een stevig inhoudelijk programma opgesteld met een duidelijke structuur. Wij danken Hamit Karakus voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe baan.”

Karakus zal tot 1 september 2023 werkzaam blijven als programmadirecteur. Wij de Westwijk hoopt dat ook op die datum een nieuwe programmadirecteur kan starten.