Problemen verleden tijd met ievo? ‘Soms anderhalf uur moeten wachten’

Niet alleen positieve promopraat, maar ook kritische geluiden bij de lancering van ievo: de nieuwe vervoerder voor mensen met een zorgbehoefte in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Sinds 1 augustus is ievo verantwoordelijk, nadat het contract met Noot niet verlengd werd.

ievo – afkorting van ‘Iedereen vertrouwd onderweg’ – is de gezamenlijke vlag waaronder drie bedrijven het vervoer gaan regelen. Willemsen-De Koning en Trevvel zorgen voor de uitvoering, Munckhof zorgt voor de planning. De presentatie vond donderdagochtend plaats bij het kantoor van Rogplus.

Uiteraard zijn directeuren, wethouders en medewerkers van zorguitvoerder Rogplus aanwezig bij de lancering. Maar ook zien we gebruikers van de vervoersdienst: mensen die via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) gebruik kunnen maken van vervoer voor een ziekenhuisafspraak of familiebezoek.

‘Nooit op tijd’

Op de presentatie wordt goed duidelijk waarom het contract met Noot niet verlengd is. Volgens de officiële lezing moest er een nieuwe aanbesteding plaatsvinden vanwege regelgeving, maar uit gesprekken met reizigers blijkt dat Noot simpelweg niet kon waarmaken wat het beloofde. ““Het was waardeloos. Omdat ze nooit op tijd kwamen. Soms anderhalf uur te laat”, aldus Lidy Westerhuis.

Ook Ria de Ridder was niet blij met Noot. “Ik had met Noot wel eens probleempje. Dat maakte wel dat we er wat minder gebruik van gingen maken. Soms moesten we meer dan een uur wachten.”

De reizigers hopen dat het met ievo beter gaat. De eerste ervaring zijn in ieder geval goed, laten ze weten. Maar toch is De Ridder behoudend. “Het vertrouwen moet ik nog krijgen door gebruik te maken en te merken dat het goed gaat.”

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met onze vaste partner SCHIE.