Pootjes, likjes en kopjes op Dierendag: ‘Het mooiste is om dieren een écht thuis te geven’

Het is vandaag Dierendag, de dag waarop honden, katten, vogels en allemaal andere huisdieren extra worden verwend door hun baasje. In Dierenopvangcentrum Vlaardingen vieren de beestjes ook feest. “Voor ons is het elke dag Dierendag”, vertelt Dierenbeschermingcentrum manager Myrte de Neeve.

Vrijwilliger Nel Versteeg loopt door een lange gang richting de katten die een baasje zoeken. “Het is niet gevaarlijk, want Freek zit opgehokt. Normaal lopen er veel katten los, maar nu kan de deur gelukkig ook even open blijven.” Nel werkt per week één ochtend als vrijwilliger. Zij is naar eigen zeggen vooral bezig met het schoonmaken van de leefplekken van de katten. Maar als er tijd is wordt er zeker ook geknuffeld als het aan Nel ligt.

Dierendag

Op Dierendag merkt Myrte dat er meer aandacht is voor het opvangcentrum. “Er zijn wel meer mensen die vragen of ze ergens kunnen doneren.  Wij zijn dan altijd heel blij met van die gourmet blikjes voor honden en katten.” De manager hoeft niet lang na te denken bij de vraag wat eigenlijk het mooiste van het vak is. “Een dier een echt thuis kunnen geven. Iedereen hier in het asiel verzorgt de beestjes zo goed, maar het blijft een asiel en daardoor is het niet de hele dag aandacht. Ik nodig daarom iedereen uit om eens een keer naar een asieldier te gaan kijken.” Volgens Myrte kan dit via de website IkZoekBaas.nl.