beeld: SCHIE

Politie vindt wapen, munitie en vuurwerkbom in Schiedamse woning: 19-jarige Vlaardinger vandaag voor de rechter

Een 19-jarige Vlaardinger verschijnt vandaag voor de rechter op verdenking van het bezit van een wapen, vuurwerkbom en munitie. Voorwerpen die zijn aangetroffen nadat de politie een huiszoeking deed in een woning in Schiedam.

Aanvankelijk verweet het Openbaar Ministerie de 19-jarige jongen twee strafbare feiten. Allereerst het bezit van munitie en een wapen. Daarnaast was de Vlaardingen, volgens het OM, ook bezig met de voorbereidingen van een misdrijf. Een conclusie die het OM trekt nadat de politie drie aan elkaar getapete cobra’s vindt in de woning van de jongen. Die conclusie wordt vandaag niet meegenomen in de strafeis, laat de officier van justitie weten.

De officier van justitie verzoekt de rechtbank om de verdachte enkel te veroordelen op het vinden van een huls in zijn huis. Volgens de officier is er ondanks eerdere verdenking nu onvoldoende bewijs voor het bezit van een wapen en de voorbereiding van een misdrijf. Het bezit van een huls -gevonden in de slaapkamer van de verdachte- is volgens het OM genoeg reden voor het opleggen van een taakstraf van tachtig uur.

Net als de officier van justitie pleit ook de advocaat voor het vrijspreken van de verdenking van de voorbereidingshandelingen. Volgens de advocaat is er onvoldoende wettelijk en overtuigend bewijs dat de gevonden vuurwerkbom zou worden ingezet voor een misdrijf.

De rechtbank spreekt zich 28 juli uit over deze zaak.

Dit bericht is in samenwerking met onze vaste mediapartner SCHIE