foto: Peter Oeij

Peter Oeij wint fotowedstrijd van Balder bij avond

De fotowedstrijd ‘Fotografeer de Zeillogger VL.92 Balder bij avond’ is gewonnen door Peter Oeij. De foto’s konden van 15 december 2020 tot 15 januari 2020 worden ingezonden en zijn beoordeeld door een tweekoppige jury, bestaande uit Hans Bakker en Bert Otto. De foto krijgt een speciale plek op de website van de Balder. De andere twee fotografen in de top drie waren Edwin Sonneveld en Coen Meder.

Peter Oeij bleef er in Vlaardingen Vandaag zelf nuchter onder. “Je gaat staan en je drukt op een knopje. Iedereen kan het leren.” Al ging er volgens hem wel een voorbereiding aan vooraf. “Ik ben er in begin december al geweest, om een beetje een idee te krijgen. Toen heb ik een wandeling gemaakt rond de haven om te kijken wat een mooie plek zou zijn. Toen heb ik ook al een aantal testfoto’s gemaakt, maar dé foto moest natuurlijk na 15 december worden gemaakt”, vertelt Oeij.

“Ik heb gezocht naar een plek waardoor het net anders is dan anderen”, aldus Oeij. “Je kunt nu over de foto zeggen: ik zie een lantaarnpaal in het midden en de boot links, wat is nou het onderwerp van de foto? Die vervreemding was hetgeen wat ik wilde bereiken met de foto.”

Beluister hier het hele gesprek met winnaar Peter Oeij: