Parkinsonpatiënt Jan van Hasselt trotseerde al fietsend de Limburgse heuvels en dat leverde 35.000 euro op

De Vlaardinger fietste met zijn team “Het Glas Is Altijd Vol” 60 km door het Limburgse heuvellandschap. Woensdag 5 oktober was hij bij Omroep Vlaardingen te gast.

Het was een zware, maar waardevolle tocht, die Jan op zijn ElliptiGO (een soort crosstrainer op wielen) volbracht. “Bijna had ik het bij de eerste stop al opgegeven, we hadden het watertappunt gemist en ik had water nodig om mijn medicijnen te kunnen innemen. Bovendien was het was bloedheet.”, aldus Jan. Gelukkig ging het na de wat later dan geplande stop voor water uiteindelijk allemaal voorspoedig, al was de laatste klim op de Cauberg wel erg zwaar. Er werd 60 km gefietst en daarmee kon het team een bedrag van 35.000 euro aan het onderzoek naar de ziekte van Parkinson doneren.

Ooit begon het team met 8 leden, dit jaar waren het er 35 en volgend jaar verwacht Jan wel 65 fietsers uit Vlaardingen voor de jaarlijkse BikevoorParkinson. Het totale bedrag dat uiteindelijk door de 1000 deelnemers bij elkaar gefietst werd, bedraagt dit jaar 130.000 euro.

“Volgend jaar weer”, hoopt Jan.