Overlast in de Van Wesembekestraat bereikt kookpunt: ‘Er zit een kogelgat in mijn auto’

De overlast in de Van Wesembekestraat in de Westwijk loopt compleet uit de klauwen, stellen verontwaardigde bewoners. Uit een anonieme brief aan de gemeenteraad, in bezit van deze omroep, blijkt dat de mensen uit de buurt zich niet veilig voelen. De brief spreekt over geluidsoverlast, drugs, intimidatie en verkeersoverlast. Mensen op straat onderschrijven dit: “Ik hoorde pang! Ik wist heel goed dat dat geen vuurwerk was.”

Dubbel geparkeerde auto’s en straten bestrooid met lachgasballonen. Maar daar houdt het niet op: bewoners spreken van gevaarlijke situaties met dreigende hangjongeren. “Ik durf hier niet ‘s nachts over straat”, vertelt een bewoner van de buurt. Het ergste wat ze heeft meegemaakt was een kogelgat in haar auto.

Een andere bewoner stuurt uit wanhoop een brief aan de gemeente. De brief spreekt van intimidatie en overlast. De anonieme schrijver hoopt dat de gemeente er voor zorgt dat de jongeren een verbod op samenscholing krijgen in de wijk.

Blijf melden

De politie laat in een reactie weten: “We zijn uiteraard bekend met de overlast door jongeren in de omgeving van de Van Wesembekestraat en treden op waar nodig. We zijn niet alleen zichtbaar aanwezig, maar ook onzichtbaar en wijkagenten hebben goed contact met bewoners en met gemeente, want we trekken samen op om de overlast aan te pakken.” De politie roept alle bewoners op de overlast te blijven melden.