Ouders volgen les op Sg Spieringshoek, maar dan anders… ze werken in de technasiumwerkplaats!

Ouders volgen het vak O&O op Sg Spieringshoek in Schiedam

De middelbare school zal bij veel mensen het beeld oproepen van bankjes waarin je twee aan twee in rijen in een lokaal zit, met boeken op tafel en voor het bord de docent die de stelling van Pythagoras uitlegt of de schitterende klassiekers van Shakespeare voorleest. Deels is dat ook nu nog het geval, echt niet altijd iets mis mee. Op Spieringshoek kunnen leerlingen daarnaast kiezen voor het Technasium. Dat is een onderwijsvorm waarbij leerlingen in de goed geoutilleerde technasiumwerkplaats aan de slag gaan met opdrachten van bedrijven en dat betekent ontwerpen, problemen oplossen, creatief denken, samenwerken en presenteren.

Naast de leerlingen zijn dit jaar ook ouders in de technasiumwerkplaats aan de slag gegaan met het vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen). Hoe zijn hun ervaringen? Jos Lafeber, docent Onderzoek en Ontwerpen is enthousiast en benadrukt het belang van ouderparticipatie en de meerwaarde van ouders in de school.

Caroline van den Bergh is afdelingsleider van klas 1 & 2 en is nauw betrokken bij het keuzetraject voor een middelbare school. Hoe kies je een middelbare school en waarin onderscheidt Spieringshoek zich? Waarom kiest Spieringshoek voor een tweejarige brugperiode? Wat is het voordeel van huiswerk schrijven in een Plenda? Wat valt er op Spieringshoek te kiezen?

Jos en Caroline zijn woensdag 25 januari te gast bij Omroep Vlaardingen en lichten dan e.e.a. toe in het programma Vlaardingen Vandaag