Oude ‘Joon’ aan Westhavenkade getransformeerd tot nieuw infopunt

Vlaardingen is een nieuw infopunt rijker. Het oude gebouwtje aan de Westhavenkade, beter bekend als de Joon, is vanaf deze week de plek waar bewoners van de stad terecht kunnen voor informatie over onder meer leuke plekjes in de stad.

Ook mensen die interesse hebben om in Vlaardingen te komen wonen kunnen bij de City Marketing terecht. Zij kunnen hulp krijgen bij het vinden van werk- en woonplekken.

Bestuurder van de City Marketing, Menno de Mol, ziet het Infopunt als een succes als ze dit jaar Vlaardingers binnen zien lopen voor een praatje. “De jaren erna willen we zeven dagen per week open zijn. Dan zijn we geslaagd als we ook dagelijks bezoekers binnen krijgen.

Vuurtorentje

Het gebouw ‘de Joon’ heeft een kleurrijke geschiedenis. Voorheen is het lang in handen geweest van het naastgelegen museum. Een vuurtoren, dat nu op het Stadstrand te zien is, maakte het een toonaangevend gebouw op de kade. Het heeft ook dienst gedaan als radiostudio van Omroep Vlaardingen.

Op het laatst heeft er een restaurant in gezeten dat in december 2021 in brand vloog. Nu is het opgeknapte pand in handen van de gemeente.