Oud-bestuurders komen met oplossing voor tramlijn 21: ‘Voeg samen met lijn 24’

Vijf oud-wethouders van Vlaardingen en Schiedam, gepensioneerde ambtenaren en één oud-gemeenteraadslid pleiten voor een combinatie van tramlijn 21 en 24. De groep mannen stuurt een brief naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag om hun advies te openbaren.

“De argumenten zijn zodanig dat ze niet om ons advies heen kunnen”, zegt oud-wethouder Adri Reijnhout. Het idee kwam tot stand tijdens het zogeheten Bommeerberaad wat maandelijks plaatsvindt in de gelijknamige watersportvereniging in de Broekpolder in Vlaardingen. Volgens Reijnhout heeft het beraad de oplossing voor de tramlijn die gedoemd is te verdwijnen. “Als je de ene lijn laat vervallen en je laat de andere lijn naar Vlaardingen een lus maken, zoals in Schiedam-Noord het geval is, dan kan-ie daarna weer verder.”

Om het idee kenbaar te maken bij de Metropoolregio stuurt het Bommeerberaad nu een brief. Volgens Reijnhout kan de Metropoolregio het advies haast niet naast zich neer leggen. “Er worden kosten bespaard, de lijn blijft intact, je hoeft niet met bussen te gaan sjoemelen en de lijn die er ligt naar station Kethel blijft ook overeind. Als die zou verdwijnen door het staken van de tramlijn, dan wordt daar in de loop van de jaren toch iets mee gedaan.” Reijnhout is ervan overtuigd dat station Kethel er komt. “Dan moet je opnieuw die lijn aan gaan leggen, dat zou heel dom zijn.”

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft nog niet op de brief van het Bommeerberaad gereageerd. Of het advies van de oud-bestuurders ook daadwerkelijk ter harte wordt genomen, blijft de vraag. Reijnhout: “Het gaat om 20- tot 25.000 mensen in deze wijk. Die laat je toch niet in de steek?”

In samenwerking met onze vaste partner SCHIE.