Oud bedrijfspand voorziet in 75 voornamelijk sociale huurwoningen

Aan Westhavenkade 85, het bedrijfspand wat men vooral zal kennen als pand van de bloedbank en tijdelijk voor de politie en de gemeente, worden 75 woningen gerealiseerd. De eerste 25 appartementen zijn reeds opgeleverd en verhuurd.

Binnenkort zal de tweede fase in de verhuur gaan. “Wie wil er nou niet wonen vlakbij het metrostation dat je binnen 10 minuten in Rotterdam of Hoek van Holland brengt”, zo was de strekker van Martin van der Laan, projectonwikkelaar van Mavadel. In Vlaardingen Vandaag vertelt Van der Laan dat de ontwikkelaar in 2015 het pand kocht van de gemeente Vlaardingen. Sindsdien zijn ze aan het verbouwen met als resultaat 75 appartementen die in drie fasen opgeleverd zullen worden.

De eerste fase is reeds opgeleverd. Fase 2 volgt over 1 á 1,5 maand en de 3e fase zal rond mei opgeleverd worden. Met deze woningen wordt voorzien in een flink aantal huizen dat onder de sociale huurgrens verhuurd wordt. “Er is bewust voor lage prijzen gekozen”, aldus Van der Laan. “We hebben gekeken naar het type appartementen en de grootte. We wilden een mooie huur hier tegenover zetten om tevreden huurders te krijgen.”

Op de vraag of het gebouw er niet ongezellig en ouderwets uitziet wordt instemmend gelachen. “Maar van binnen heeft een ware metamorfose plaats gevonden”, vertelt Van der Laan. “Bij fase 3 hopen we een gezamenlijk dakterras te realiseren en als het meezit willen we inderdaad ook de gevel aanpakken, daarnaast heeft elk appartement een parkeerplaats op eigen terrein.”

Beluister hier het hele gesprek met projectontwikkelaar Martin van der Laan: