Opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne

In de boerderij op het oude scoutingterrein aan de Broekpolderweg is op dit moment plaats voor 15 personen

De boerderij, die tot voor kort als winteropvang voor dak- en thuislozen werd gebruikt, wordt gereed gemaakt voor de vluchtelingen. De winteropvang is gestopt vanwege de temperatuur en de dak- en thuislozen die daar recht op hebben kunnen terecht bij de Elementen. De boerderij wordt ingericht door kringloopwinkel Het Goed. Bedden komen via het Rode Kruis en zij regelen ook een gastheer/vrouw en een EHBO-er. Veel Vlaardingers willen graag hun steentje bijdragen. Dat is natuurlijk fantastisch, maar niet alles is nodig. Heeft u kleding of goederen, breng ze dan naar Het Goed. Wilt u graag vrijwilligerswerk doen, meld u dan bij KLIK Vrijwilligers of, als u EHBO-er bent bij het Rode Kruis. Stichting Spoetnik en de Windwijzer kunnen uw hulp ook goed gebruiken. 

De locaties voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne worden regionaal geregeld. Op dit moment gaan de mensen eerst naar sporthal De Wielewaal in Rotterdam en worden vanaf daar doorgeplaatst naar andere locaties in de regio. Achter de schermen is de gemeente Vlaardingen druk bezig om andere locaties te bekijken en gebruiksklaar te krijgen. 

Er zijn Vlaardingers die graag onderdak willen bieden in hun eigen huis. Ook dit wordt op dit moment regionaal geregeld. Voor het aanbieden van deze opvang is voor de regio Rotterdam-Rijnmond sinds 7 maart een speciaal telefoonnummer beschikbaar: (088) 877 90 03. Ook kan men een aanmeldformulier op www.rijnmondveilig.nl/oekraine invullen. 

Heeft u op dit moment al vluchtelingen uit Oekraïne in huis en dit nog niet gemeld? Zij kunnen zich melden bij de gemeente Vlaardingen om zich te registreren. Op www.vlaardingen.nl/oekraine vindt u actuele informatie.

Op https://steunactie.nl/actie/vlaardingers-voor-oekraine-1/-8280 plaatste de gemeente Vlaardingen op 11 maart de oproep op zoek te zijn naar 28 bedden en toebehoren voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Foto: Bart Zandstra