Oproep Nationale Jeugdraad (NJR) aan jongeren: ‘Download die CoronaMelder-app’

In Nederland is de app inmiddels ruim 4 miljoen keer gedownload maar de jongeren blijven nog wat achter. Jongeren lopen zelf eigenlijk bijna geen gevaar, maar zij hebben wel last van de gevolgen. Communicatiemanager Nina Akollo van de Nationale Jeugdraad (NJR) roept in het programma Vlaardingen Vandaag de lokale jeugd op om hun verantwoordelijkheid te nemen en ook de app te downloaden.

Toen minister Hugo de Jonge dit voorjaar voor het eerst sprak over een ‘corona-app’ deed dat meteen veel stof opwaaien. Veel Nederlanders reageerden sceptisch: de app zou niet privacyvriendelijk zijn, het maakt mensen onnodig ongerust én ook de werking van de app werd direct in twijfel getrokken. Daarbij komt dat veel jongeren amper zware klachten krijgen wanneer ze corona hebben en dus niet de noodzaak zien voor de app. De NJR wil deze groep bewust maken van het belang van de app.

Volgens Nina Akolla zijn er veel jongeren die onderdeel willen zijn van de oplossing tegen corona. “Ze zitten vol terechte, kritische vragen. Wij willen hen antwoorden geven en laten zien dat het downloaden van de CoronaMelder-app het overwegen waard is.” Op het Instagram-account van de NJR staan video’s waarin vragen over de app verhelderd worden.