Open schip VL92.Balder en tentoonstelling ´150 jaar Nieuwe Waterweg´

in het ruim van de historische Zeillogger VL.92 Balder.

Stap aan boord en beleef de Balder. De trots van Vlaardingen, zeillogger de Balder, is weer te bezoeken in het seizoen 2022. Dit is het moment om (opnieuw) aan boord te gaan van de enige zeilende historische haringlogger. Het laatst overgebleven authentieke exemplaar van een grote vloot zeilende haringloggers die vanaf eind 19e en begin 20e eeuw voor de visvangst op de Noordzee zijn ingezet. Het schip is weer gereed voor het nieuwe vaarseizoen!

Ontdek ’t samen! Beleef, voel en ruik de oorsprong van de Nederlandse haringvisserij aan boord van de 110-jarige Balder. Ga het samen ontdekken. Combineer het met een bezoek aan Museum Vlaardingen, een pronkstuk als de VL92.Balder is dichterbij dan je denkt.

Tevens is vanaf 7 mei in het ruim van de Balder een tentoonstelling op 18 panelen te zien, getiteld ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’. Deze panelen tonen het proces van graven tot de eerste doorvaart (vermoedelijk) op 9 maart 1872 van het eerste zeeschip, de Harwichboot Richard Young. De openingstijden zijn op zaterdag vanaf 13.00 – 15.30 uur en op de donderdagmiddag. Ook is de Balder te bezoeken op afspraak.

Ligplaats van de historische logger VL92.Balder, tegenover Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, Vlaardingen

Foto: Hans Bakker