Foto: Bart Zandstra

Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september 2022 is er na een periode met coronabeperkingen weer een brede en uitgebreide versie. Het thema is duurzaamheid.  

Monumenten bestaan al lang en blijven ook langer. Duurzaamheid geldt zeker voor oude panden, vooral als ze onderhouden zijn en van functie zijn veranderd. Dertig gebouwen zijn open voor bezoek, met naast de bekende ook enkele bijzondere locaties. De begraafplaats Emaus, de Poort van Hoog Lede, het Redershuis, het Hollandiagebouw, de Lucaskerk met toren en Stiltecentrum en panden op en bij de Koningin Wilhelminahaven.

Er zijn ook ateliers open (vijfentwintig), want 10 september is het tevens Open Ateliers Dag. Bent u geïnteresseerd in erfgoed, geschiedenis en kunst, zet dan 10 september 2022 in de agenda.

Op donderdag 8 september is er in bibliotheek De Plataan, Waalstraat 100, om 19.30 uur de lezing ´Begin met Duurzaamheid in vijf stappen´, door mevrouw Ilona Buddingh-Maas. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar het kan wel via aanmelding@stichtingerfgoedvlaardingen.nl. Dan staan er genoeg stoelen en kopjes klaar op 8 september 2022 om 19.30 uur.

Meer informatie over de Open Monumentendag is te lezen op https://www.stichtingerfgoedvlaardingen.nl/