Oók vrijwilligers zijn hard aan het werk met de opknapbeurt van de Stadsgehoorzaal

Terwijl de artiesten ‘buitenspelen’ in de zomer wordt er door Vlaardingers geklust in de Stadsgehoorzaal. Het pand heeft van binnen een nieuw likje verf nodig en de zomermaanden bieden daarvoor een uitgelezen mogelijkheid. Naast ingehuurde krachten werkt een groot team van vrijwilligers achter de schermen mee.

“We zorgen dat het een lekkere opfrisbeurt krijgt en dat het een betere sfeer heeft voor de bezoekers”, vertelt Dieke Franssen, die het nieuwe interieur heeft ontworpen. Haar visie wordt tot verwezenlijkt door een flink team. “We hadden vandaag negentien mensen bij de lunch”, vertelt directeur Renske Verbeek trots. Van de vrijwilligers is de jongste tien en de oudste 80 jaar oud.

Niet alleen nieuwe kleurtjes

De ‘routing’ wordt verbeterd. De kassa wordt veranderd, de trap is aangepast en een muurtje is weggehaald om diezelfde trap beter zichtbaar te maken. Belangrijk voor de renovatie was het hergebruiken van materialen om te zorgen dat het zo duurzaam en goedkoop mogelijk wordt gedaan. “Het theater geeft liever geld uit aan de Stadkaravaan en het Zomerterras”, stelt Franssen.

‘Buitenspelen’

“De zomer is voor ons dé perfecte tijd om te klussen. We hebben dan veel tijd en ruimte om binnen te klussen terwijl er buiten theater kan zijn”, legt de directeur uit. “Wij noemen dat buitenspelen. Dan brengen we zoveel mogelijk de muziek, het theater en de dans naar de mensen toe.”