Foto: Bart Zandstra

Ontwikkeling Museumkwartier kan van start

De transformatie van de monumentale en beeldbepalende panden aan de Westhaven- en Vetteoordskade kan beginnen. In deze panden worden 50 nieuwe appartementen gerealiseerd. In het binnengebied daarachter start nu eerst de nieuwbouw van 82 woningen.

Wethouder Bart Bikkers (Stadsprogramma Rivierzone) is verheugd: “We gaan nu snel de bouwkranen de Rivierzone in zien rijden en een start maken met de transformatie van dit gebied”.  Wethouder Ivana Somers-Gardenier (Bouwen en Wonen) vult aan: “De ontwikkeling van het Museumkwartier met daarbij de Sprijpanden gaat starten. Deze unieke plek in onze stad verdient een prachtige ontwikkeling en die komt er!”

Van de monumentale panden aan de kades zullen allereerst de gevels en daken in oude glorie worden hersteld. Daarna worden er 50 appartementen in gerealiseerd, waarvan de verkoop in 2024 zal starten. Het herbestemmen van deze karakteristieke panden vraagt wat meer aandacht en tijd dan de nieuwbouw.

De ontwikkeling van het Museumkwartier is onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Rivierzone. Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en voorzien in de woningbehoefte.